Breaking News

Ki ebédelne székelykáposztát füstölt hússal?


hozzávalók / 4 adag

60 dkg sertéscomb
40 dkg füstölt sertéscsülök
1.5 kg savanyú káposzta
4 db babérlevél
2 db vöröshagyma
3 ek napraforgó olaj
15 szem fekete bors
fűszerpaprika ízlés szerint
10 dkg rizs
4 ek tejföl (a tálaláshoz)



Elkészítés:

A hagymát kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük.
Tűzről levéve pirospaprikát teszünk bele és hozzáadjuk a felkockázott sertéshúst és a füstölt húst.
Babérlevéllel és szemes borssal ízesítjük. Sózni biztos nem kell! Félig megfőzzük.
Félkész állapotában hozzáadjuk a savanyú káposztát, felöntjük egy kis vízzel  és puhára főzzük.
Ízlés szerint főzhetünk bele rizst is ( 2 nagyobb marékkal).
A végén berántjuk.
Tejföllel tálaljuk.


Megosztásokat köszönöm


forrás: finomreceptek Panna receptje

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.