Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Ki ne ismerné a rózsaszín mázzal borított puncsszeletet? Így lesz tökéletes


Puncsos szelet a kedvenc süteményem, tényleg egy könnyen elkészíthető. Mindenkinek tetszett, így hamar elfogyott 🙂

HOZZÁVALÓK
Tészta:

50 dkg liszt
20 dkg vaj
2 tojás
fél csomag sütőpor
15 dkg porcukor
3 evőkanál tejföl
1 citrom reszelt héja

Töltelék:

2 dl tej
1 vaníliás cukor
2 evőkanál kakaópor
3 evőkanál baracklekvár
2 evőkanál kávé
kevés rumaroma
3 evőkanál porcukor
5 dkg vaj

Máz:

3 csomag puncs ízű cukormáz



ELKÉSZÍTÉSE:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két vékonyabb és egy vastagabb tésztát nyújtunk belőle és 180 fokon kisütjük. Vigyázzunk, mert könnyen megég. 10-12 perc alatt megsül. Mielőtt betesszük sülni szurkáljuk meg villával a tésztát, hogy ne púposodjon fel.

Ha kihűlt, akkor a vastagabb tésztát szétmorzsoljuk egy tálba. Ráöntjük a forró tejet, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a kakaót, a lekvárt, a kávét, a rumot és a cukrot, majd végül a puha vajat és jól összekeverjük.

Ezzel a töltelékkel megkenjük az egyik lapot, majd rátesszük a másikat. Leöntjük a puncs mázzal

Máz elkészítéhez kövesd a tasakon lévő utasítást! Hűtőben állni hagyjuk, Én egy éjszakát hagytam hogy a lap puhuljon meg rendesen. Tepsi métere: Kb 38x24cm

Megosztásokat köszönöm

forrás: egyszerugyorsreceptek Duba Kata receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.