Breaking News

Kinder tejszelet, nem gondoltam, hogy ennyire finom lesz, de minden várakozást felülmúlt!


Nem gondoltam, hogy ilyen jól fog sikerülni, de úgy érzem ez nagy kedvenc lesz. Ha valami igazán finomat ennél, próbáld ki.

HOZZÁVALÓK:

8 adag

A tésztához:

35 dkg finomliszt
8 dkg vaj (v. margarin)
10 dkg cukor
2 ek méz
1 csipet só
1 csipet fahéj
1 teáskanál szódabikarbóna
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 db nagyobb tojás

A krémhez:

5 dl tej
2 tasak tejszínízű pudingpor
15 dkg cukor
5 dkg vaj
25 dkg mascarpone

A mázhoz:

10 dkg tortabevonó (étcsokis)
2 ek napraforgó olaj



ELKÉSZÍTÉS:

A vajat a cukorral, sóval, kakaóval, szódabikarbónával, fahéjjal, mézzel, és a felvert tojással összemelegítjük gőz fölött. A lisztet összedolgozzuk a felmelegített keverékkel, és kétfelé vesszük. Ha keményebbnek éreznénk a masszát, lehet egy kevés tejföllel lágyítani. Egyenként kisodorjuk, és lisztezett tepsi hátán kb. 6 perc alatt megsütjük a lapokat. Néhány helyen szurkáljuk meg villával, hogy sülés közben ne púposodjon fel! A lapokat kihűtjük.

A pudingport sűrűre főzzük a tejben, majd a tűzről levéve forrón belekeverjük a cukrot. Hagyjuk teljesen kihűlni. A vajat és a mascarponét habosra keverjük a kihűlt pudinggal, majd a krémet egyenletesen elsimítjuk az alsó lapon. Ráhelyezzük a felső lapot, és csokimázzal vonjuk be.

A mázhoz összemelegítjük a darabokra tördelt csokit és az olajat. Várunk vele, amíg hűl egy keveset, és kezd visszasűrűsödni. Egyenletesen rákenjük a süti tetejére, és hagyjuk megdermedni. A süteményt alufóliával lefedjük, és egy éjszakán át hűtőben hagyjuk. Másnapra a lapok bepuhulnak, a krém összeáll, és szépen szeletelhető lesz.
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 20 x 30 cm Felvágni: Jó éles késsel, a kést mindig belemártom forró vízbe és úgy szeletelem,meg a rutin !



Megosztásokat köszönöm

forrás: egyszerugyorsreceptek Lászlóné Buzási receptje

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.