Breaking News

Körömpörkölt az éhes családnak, vedd elő a legnagyobb edényed és készülhet is a finomság!


10 fős társaságnál többet ne hívjunk rá, mert akkor másnapra nem marad nekünk ebedre! :)

Hozzávalók:

9 kiló disznóköröm es farok,
2 kg csont nélküli friss csülök,
2 kg vöröshagyma,
2 deci sertészsír,
4 nagy kápia paprika,
4 db chili,
só, bors,
köménymag ízlés szerint
kilónként egy csapott kanál őrölt paprika,
és 2 evőkanál gulyáskrém.



Elkészítés:

Hagymát a zsíron megdinsztelem, körmöt ráteszem, tenyérnyire vágott csülökdarabokat a tetejére, felöntöm hideg vízzel, hogy ellepje, tetejére darabolom a paprikát, és rádobom a sót a borsot, köményt, rászórom az őrölt paprikát. Gulyáskrémet felforrás után teszem bele és borítás nélkül főzöm, míg puha nem lesz. Felforrás után meg-meg szabad keverni, de utána már csak jobbra-balra rázogatom, hogy ne ragadjon le. Itt nagyon figyelni kell a végen, hogy ne kapjon oda, de ha sokat kavarod szétesik a hús. Annyira puhára főzöm, hogy kiessen belőle a csont, de meg egészben maradjon. Körömtől függ, 4-6 óra közt kell kalkulálni a főzési idővel.

És kell egy ekkora edény is: Kb 25 literes!







Megosztásokat köszönöm


forrás: ketkes Erika Volentér receptje

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.