Breaking News

Kozák sapka / hólabda/


Kozák sapka

HOZZÁVALÓK:
A tésztához:

fél dl víz
6 db tojás
fél csomag sütőpor
3 dkg kakaópor
20 dkg finomliszt
30 dkg kristálycukor

A krémhez:

20 dkg rétesliszt
30 dkg margarin /én vajat használtam/
25 dkg porcukor
8 dl tej
3 csomag vaníliás cukor
A mázhoz:
16 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
30 dkg kókuszreszelék



ELKÉSZÍTÉS:

Keverjük el habosra a tojássárgáját a vízzel és a cukorral. keverjük hozzá a lisztet, a sütőport és a kakaót. Verjük habbá a tojásfehérjét és adjuk hozzá a masszához.

Öntsük bele a masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe és 190 fokon süssük 25 percig.

Miután kihűlt a tészta, vágjunk belőle kis köröket.

2 dl tejben keverjünk el lisztet és vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá a maradék forrásban lévő tejhez. Miután kihűlt, keverjük össze a vajjal a cukorral és tegyük a tejes krémhez. Alaposan keverjük el.

vágjuk ketté a sapkákat.

Kenjük be a krémmel a sütemények közepét, oldalát és forgassuk meg kókuszreszelékben.

Olvasszuk fel gőz felett a csokoládét, olvasszuk bele a vajat, majd keverjük jól el és kenjük be vele a sütemények tetejét.

A kis sapkákat tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjenek.

Megosztásokat köszönöm


Erika Mészáros receptje

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.