Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Krémes, gesztenyés, kekszes süti


Krémes, gesztenyés, kekszes süti
A krémes sütik rajongói biztosan szívesen megkóstolnák ezt az édes csodát. Nekünk nagyon ízlett ez a krémes ínyencség.

Hozzávalók:

Piskóta:

4 db tojás
4 ek cukor
4 ek liszt
4 ek víz
1.5 ek cukrozatlan kakaópor
1 cs sütőpor

Krém:

1 cs vaníliás puding
3 dl tej
25 dkg vaj
20 dkg porcukor

Töltelék:

25 dkg gesztenyemassza
4 ek sárgabarack lekvár
2 ek cukrozatlan kakaópor
40 dkg háztartási keksz
3 dl tej
1 ek rum aroma

Tetejére:

20 dkg étcsokis tortabevonó+
2 ek étolaj



Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral és vízzel. Hozzáadjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Majd beleforgatjuk a tojásfehérje habot.

Kettő piskótát sütünk. Megfőzzük a pudingot. Kikeverjük a vajat a porcukorral. Amikor kihűlt a puding, összekeverjük a vajas krémmel. A töltelékhez összetörjük nagyobb darabokra a kekszet. Majd az összes hozzávalót egy nagy tálban összekeverjük.

Ha kihűlt a tészta összeállítjuk a sütit.A piskótát megkenjük a krém felével, rásimítjuk a tölteléket, újra krém következik. Befedjük a másik piskótával. Tetejére olvasztott csokit teszünk. A tepsi mérete: 25×35 cm



Megosztásokat köszönöm


Pakainé Hegedűs Andrea‎ receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.