Breaking News

Lúdláb


Lúdláb
Hozzávalók:
Tészta:

8 db tojás
8 ek cukor
6 ek liszt
2 ek kakaópor
1 cs sütőpor
1 dl étolaj

Krém:

2,5 dl tej
3 ek liszt
1 cs vaniliás cukor
25 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 ek kakaópor
Meggy
Rum ízlés szerint

Tetejére:

15 dkg étcsoki



Elkészítés:

A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral és az olajjal. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet hozzákeverjük a tojássárgás masszához, majd beleforgatjuk a tojásfehérjehabot. Megfelezzük a tésztát, kettő piskótát sütünk belőle 180 fokon, 10-15 percig, 30×35 cm-es tepsiben. Lehet egyet is sütni akkor középen el kell vágni a piskótát.
A tejből, a lisztből és a vaniliás cukorból sűrű krémet főzünk, a vajat a porcukorral és a kakaóporral kikeverjük, ízesítjük rummal, a kihűlt főzött krémmel összekeverjük. Megtöltjük a piskótát krémmel,beleszórjuk a meggyet. A tetejére olvasztott csokit teszünk. Háromszög alakúra szeleteljük a sütit.

Megosztásokat köszönöm

Pakainé Hegedűs Andrea receptje


Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.