Breaking News

Mákos túrótorta erdei gyümölccsel


Mákos túrótorta erdei gyümölccsel
A gyümölcsös édességeknél nincs is finomabb! Érdemes kipróbálni, nagyon finom. Elfoglalt háziasszonyok álma sütni sem kell

Hozzávalók:

Tortalap:

4 db tojás
9 dkg porcukor
10 dkg vaj
1 kk fahéj
1/2 cs sütőpor
15 dkg darált mák
7 dkg darált sótlan mogyoró
9 dkg kristálycukor ( a tojásfehérjehabhoz)

Túrókrém:

50 dkg krémes túró
20 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
2 cs vaníliás cukor
5 dl hulala
2 cs expressz zselatin fix

Tetejére:

30 dkg erdei gyümölcs
1 cs piros tortazselé



Elkészítés:

A vajat, a porcukrot, a tojássárgákat, a vaníliás cukrot és a fahéjat keverjük jól össze.
A tojásfehérjét verjük fel kemény habbá a kristálycukorral (a cukrot apránként adjuk hozzá). A mákot, a mogyorót, sütőport és fahéjat keverjük a tojássárgás masszához. Ha szükséges lazítsuk fel egy kevés tojáshabbal.

Majd forgassuk bele óvatosan a többi tojásfehérjehabot is. 26 cm es sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába sütjük, 170 fokon, kb: 40 percig.

Közben a túrót, porcukrot,vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját összekeverjük. A hulala habot felverjük, hozzáadjuk a zselatin fixet. Majd a túrókrémhez keverjük. Ha megsült a tortalap kihűtjük, majd visszatesszük a tortaformába. Megkenjük a túrókrémmel, kirakjuk a gyümölcsökkel. Elkészítjük a tortazselét, majd rácsurgassuk a tortára. Hűtőbe tesszük dermedni.




Megosztásokat köszönöm


Pakainé Hegedűs Andrea‎ receptje

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.