Breaking News

Máktorta eszterházi módra, ha egy igazán bámulatos ünnepi süteményre vágysz!


Valami édesre vágysz, de a megszokott sütemények helyett valami mást készítenél? Próbáld ki ezt a csodás sütit!

HOZZÁVALÓK:

8 tojás
8 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg liszt
1 csomag sütőpor
20 dkg darált mák
1 kávéskanál fahéj

A krémhez:

1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
5 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál zselatin
3 dl tejszín

A tetejére:

meggylekvár
10 dkg fehér csokoládé
3 evőkanál olaj
1 evőkanál csokoládéöntet
12 szem meggybefőtt



ELKÉSZÍTÉS:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből a cukor felét hozzáadva kemény habot verünk. A sárgáját a cukor másik felével és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a kettőt összeöntjük. Óvatosan beleszitáljuk a sütőporos lisztet, majd hozzáadjuk a mákot és fahéjat.

A tortaformát körberajzoljuk sütőpapíron, és csak az alját használjuk. A tésztát a sütőpapírral fedett lemezre vékonyan rákenve 6 lapot sütünk (6-8 perc laponként).
A krémhez a pudingot felfőzzük a tejben a cukorral, a vaníliás cukorral és elkeverjük benne a zselatint. Ha kihűlt, hozzáadjuk a habbá vert tejszínt is. A torta tetejére és az oldalára 6 evőkanál krémet hagyunk, a többivel megtöltjük a lapokat. A felső lapját megkenjük a felmelegített, átpasszírozott meggylekvárral. Hagyjuk kicsit száradni.

A fehér csokit vízgőz felett az olajjal felolvasztjuk, majd egyenletesen a torta tetejére kenjük. A csoki öntetet csiga formában rácsorgatjuk, fogpiszkáló segítségével „márványozzuk”. A maradék krémből rózsákat nyomunk rá, meggyet ültetünk a közepükbe. Az oldalát darált mákkal beszórhatjuk.

Megosztásokat köszönöm

forrás: egyszerugyorsreceptek Márton És Szivia Zsámberger receptje

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.