Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Mascarponés-cappuccinós. tejszínes torta sütés nélkül


A tésztaalaphoz:

0.5 kg linzertészta /darált háztartási keksz/
10 dkg vaj
3 e.k. lekvár
3 e.k. feketekávé /lefőtt/
30 ml rumaroma

A krémhez:

0,5 l habtejszín
40 dkg mascarpone
2 cs. vaníliás cukor
2 cs. cappuccino 
ízlés szerint porcukor /lkb 4 e.k./
2 db lapzseletin
2 cs. habfixáló
6 e.k. feketekávé /lefőtt/

A tetejére:

0.5 l habtejszín /hulala/
10 dkg étcsokoládé
1 e.k. étolaj



Elkészítés:

A linzertésztát daráljuk le/ nekem volt megmaradt kész linzertésztám és azt használtam fel/ és a hozzávalókkal gyúrjuk össze. A darált háztartási keksszel is ugyan így járunk el. majd simítsuk bele egy 26 cm-es tortaformába.

A krémhez a tejszínt verjük kemény habbá a habfixálóval.

A lefőtt kávét melegítsük fel és áztassuk bele a lapzselatint.

Amíg ázik a zselatin, addig a mascarponét a kétfajta cukorral és a cappuccinóval keverjük ki, majd adjuk hozzá a felvert tejszínt és a zselatint.

Verjük kemény habbá a hulalát is.

A krémmel kenjük meg egyenletesen a tésztát és habzsák segítségével díszítsük fel a süteményt. Az étcsokit mikróban olvasszuk fel az étolajjal, hagyjuk kicsit kihűlni, majd tetszés szerint locsoljuk rá a kész sütire.




Megosztásokat köszönöm


forrás: Tetszik Lájk Receptek Erika Mészáros receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.