Breaking News

Mascarponés csokoládészelet – ínycsiklandó sütemény, tökéletes finomság gyorsan!



Ha egyszerű és fincsi sütire vágysz, ez a neked való recept!

Hozzávalók:
a laphoz:

8 dkg vaj
15 dkg cukor
10 dkg étcsokoládé
4 tojás
15 dkg liszt
1 kiskanálnyi sütőpor
0,5 dl kókusztej

A krémhez:

30 dkg mascarpone
3 dl habtejszín
3 evőkanál cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 evőkanál kókuszaroma



Elkészítése:

A cukrot a vajjal kikavarjuk, majd a csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk és mikor kihűlt belekeverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és robotgéppel összedolgozzuk. Felöntjük a kókusztejjel, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is, majd újra összedolgozzuk. Mikor a tészta összeáll kivajazott sütőformába öntjük és 25-28 percen át sütjük 180 fokon. Közben elkészítjük a krémet. A mascarponét kikeverjük a cukorral, közben felverjük a habot és hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd a kókuszaromát. Az egészet összedolgozzuk a mascarponével. Ha a tészta megsült kettőbe vágjuk és megkenjük vele. Lehűtjük és már szeletelhetjük is.



Megosztásokat köszönöm


forrás: ketkes receptje

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.