Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Méteres kalács, a megszokott kedvencünk! Megkóstolnád?


A család nagy kedvence, gyakran megsütöttük, hát most újra ezt kérték az én drágáim.

HOZZÁVALÓK:

4 db tojás
25 dkg porcukor
1,2 dl olaj
1,2 dl langyos víz
25 dkg liszt
1 cs. sütőpor
4 ek. kakaó

Krémhez:

1 cs.vaníliás pudingpor
1 cs. puncs pudingpor
20 dkg porcukor
20 dkg vaj vagy margarin
8 dl tej
étcsoki
1 ek. olaj



ELKÉSZÍTÉS:

Felverem a tojások fehérjét. A tojások sárgáját habosra keverem a cukorral, hozzáadom a vizet és az olajat. A lisztben alaposan elkeverem a sütőport és a tojássárgájához adom, majd óvatosan beleforgatom a felvert tojáshabot is. A massza felét kisebb méretű őzgerincformába öntöm, amit előtte kivajazok, lisztezek.

A maradék tésztába keverek 2 evőkanál vizet és 4 evőkanál kakaót. Ezt a masszát egy másik őzgerincformába öntöm és előmelegített 200 °C-os sütőben kezdem el sütni, de pár perc múlva 180-ra visszaveszem a hőmérsékletet.

Fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy átsült-e. Ha kihűlt, ujjnyi vastag szeletekre vágom, és felváltva megtöltöm a kétféle krémmel. (Alufólián rakosgatom össze a sütit, majd ha összeállítottam, becsomagolom és beteszem pár órára a hűtőbe.)
A krémhez megfőzöm a kétféle pudingot, majd a porcukorral kikevert vajat elfelezem, és a kihűlt pudingokkal kikeverem. Pár óra leteltével, a vízgőz fölött felolvasztott étcsokival bevonjuk a süti tetejét, majd ferdén felszeleteljük.

Megosztásokat köszönöm

forrás: egyszerugyorsreceptek Edvi Kata receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.