Breaking News

MÉZES ZSERBÓ


MÉZES ZSERBÓ
Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:

Tészta:

25 dkg margarin
5 ek méz
25 dkg cukor
3 tojás
40 dkg liszt
1 tk szódabikarbóna
Kb 1-2dl tej

Krém:

2 cs tejszín ízű pudingpor
0.5 l tej
3 ek cukor
25 dkg margarin
15 dkg porcukor

Csokimáz:

15 dkg tortabevonó
7dkg margarin
1 ek étolaj



Elkészítése:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra alsó-felső sütéssel.
Felolvasztjuk a vajat, cukrot és a mézet.
Ha minden felolvadt, akkor hozzáadjuk a tojásokat és jól eldolgozzuk benne. Hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet és jól összekeverjük, akár robotgép segítségével.
Ha a massza nagyon sűrű lenne és nehezen folyna, akkor adjunk hozzá tejet.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral és belesimítjuk egyenletesen a tészta negyedét, majd kb 10 perc alatt megsütjük. Ezt megismételjük még háromszor.(Én 2 lapot sütöttem majd lapjában félbevágtam)

A krémhez a tejben elkeverjük a cukrot s a pudingport s sűrűre főzzük majd állandó kevergetés mellett kihűtjük.
A margarint habosra keverjük a porcukorral s hozzáadjuk a kihűlt pudingot.

Összeállítás:

Lap
Krém kb.fele
Lap
Lekvár(Én felét s.barack felét meggy lekvárral készítettem)
Lap
Krém kb.fele
Lap
Pici krém
Csokimáz

Megosztásokat köszönöm


Henrietta Németh-Szőke receptje

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.