Breaking News

Mikor megtaláltam ezt a Kardinális receptet, már tudtam, hogy fenséges lehet!



Mikor megláttam ezt a receptet, már tudtam, hogy ki kell próbálnom és nagyon jó lett!

HOZZÁVALÓK
A tésztához:

4 db tojásfehérje,
9 dkg cukor,
1 egész tojás,
2 tojássárgája,
2,7 dkg porcukor,
1 van. cukor,
2,7 dkg liszt

A krémhez:

2-3 dl l tejszín
baracklekvár a tészta kenéséhez



ELKÉSZÍTÉS:

Melegítsük elő a sütőt 150 fokra. Kétféle masszát készítünk. Az elsőhöz a tojásfehérjét kemény habbá verjük úgy, hogy közben a kristálycukrot apránként bele szórjuk. A másikhoz az egész tojást a 2 tojás sárgájával együtt, a porcukrot és a vaníliás cukrot is hozzáadva habosra keverjük. Végül a lisztet is óvatosan beledolgozzuk.

A tepsibe sütőpapírt teszünk. A tojáshabot habzsákba tesszük, és a sütőpapírra hosszában 3-3 csíkot nyomunk úgy, hogy a csíkok között azonos távolság maradjon. A sárga tésztát is habzsákba tesszük, az üres részeket kitöltjük vele. Laponként három fehér és két sárga csíkból álló tésztát kapunk. Porcukrot szitálunk a tetejükre (vékonyan).

A tepsit a 150 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 20-25 percig sütjük. Ha kész, kihűtjük és a papírt az aljáról eltávolítjuk. Annak a lapnak, ami alul lesz, a tetejét baracklekvárral megkenjük, amelyik felül lesz, annak az alját kell megkenni lekvárral.
A tejszínt kemény habbá verjük (célszerű habfixálót tenni bele), az alsó lapra kenjük, majd a másik lappal befedjük.

—-Tehát: 3 fehér, 2 sárga csík, ez egy lap, és még egy ugyanilyen. Gáztepsiben egymás mellett elfernek, pár centi távolságot hagyva köztük.

Megosztásokat köszönöm

forrás: egyszerugyorsreceptek Edvi Kata receptje

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.