Breaking News

Morzsás alma



Almás süti rég került már terítékre, így visszakerestem egy régebben kipróbált receptemet. Még mindig finom!

Hozzávalók:

5 dkg darált dió
2 alma
1 ek citromlé
0,5 tk fahéj
10 dkg liszt
7 dkg cukor
5 dkg vaj
1 dl víz



Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. A vízzel, 2 dkg cukorral és a citromlével fedő alatt puhára pároljuk.
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot.
A párolt almát tűzálló edénybe tesszük, megszórjuk a fahéjjal és a dióval, majd a morzsával.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 30 perc alatt megsütjük.

Megosztásokat köszönöm


forrás: florakonyha receptje

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.