Breaking News

Nagyi almás krémese, aki egyszer belekóstol, biztosan nem készíti másként!


Mióta ezt a receptet kipróbáltam, csak így készítem, pont olyan, mint amit a nagyi készít!

Hozzávalók:

Tészta:
60 dkg liszt
20 dkg zsír vagy 25 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 db tojás
1 sütőpor
3-4 evőkanál tejföl

Krém:

6 dl tej
2 vaníliás puding
15 dkg porcukor
25 dkg margarin

Töltelék:

1,5 kg alma reszelve
2 evőkanál vaj
10 dkg cukor
1 mokkáskanál fahéj



Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 3 lapot sütünk. A tejet a pudinggal felfőzzük, a cukrot a margarinnal kikeverjük, majd a kettőt összekeverve habosra verjük. Az almát a fahéjjal és a cukorral megdinszteljük. Az alsó lapra tesszük az almát, a második lapra a krémet, erre jön a harmadik lap. Tetejére vaníliás porcukrot szórunk, másnap szeleteljük

Megosztásokat köszönöm

forrás: egyszerugyorsreceptek Szepesi Ági  receptje

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.