Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Négerkocka, megunhatatlan és nagyon finom! Mindig hatalmas sikere van!


Négerkocka
Egy jól bevált recept, amit nagyon szeretünk. Ebből a finomságból nem lehet eleget enni. Ha még nem készítetted el, mentsd el ezt a receptet.

Hozzávalók:
Tésztához:

4 tojássárgája,
10 dkg ráma margarin,
25 dkg kristálycukor,
25 dkg rétesliszt,
2 dl tej,
2 dkg kakaó,
1 csomag sütőpor

Tetejére:

4 tojásfehérje,
25 dkg cukor,
kis citromlé

Mázhoz:

3 evőkanál cukor,
3 evőkanál kakaópor,
3 evőkanál víz,
7 dkg ráma margarin
barackíz a kenéshez



Elkészítés:

A tojások sárgáját, a cukrot és a margarint habosra keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval. A tejet hozzáadjuk a habos krémhez, elkeverjük , majd belekerülnek a poranyagok is.

Habosra keverjük az egészet és lisztezett, zsírozott tepsibe öntjük. Forró sütőben sütjük 25- 30 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Amíg sül, addig a cukrot és a tojásfehérjét a citromlével gőz felett kemény habbá verjük. Amikor a tészta megsült, kivesszük a sütőből, megkenjük baracklekvárral, rásimítjuk a főtt habot, és visszatesszük a sütőbe száradni, de már csak takaréklángon. Addig hagyjuk a sütőben, amíg a teteje megszikkad egy kicsit. Ez kb. 10 perc alatt érhető el.

Amikor már kemény a teteje, akkor kivesszük és rákenjük a mázat. Amit, úgy készítünk, hogy a cukrot, a kakaóport és a vizet összekeverjük és felfőzzük, majd a tűzről levéve belekeverjük a margarint és azonnal a tésztára kenjük. Hagyjuk megszáradni, kis kockákra szeleteljük és már tálalható is.
Annyit változtattam a recepten, hogy dupla mennyiségű tojáshabot készítettem, amihez 1 evőkanál citromlét tettem.

Megosztásokat köszönöm


Emilia Gàspàr receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.