Breaking News

Pillekönnyű hajtogatott burgonya pogácsa!


Nálunk ha pogácsa készül, az csak ilyen lehet, mert ez vált be a legjobban!

HOZZÁVALÓK:

60 dkg liszt,
30 dkg burgonya,
15 dkg zsír
2 dl langyos tej
3 dkg élesztő
kicsi cukor
2 tojássárgája
3 teáskanál só
még 5 dkg zsír a kenéshez
1 tojás a tetejének és szezám mag, vagy reszelt sajt



ELKÉSZÍTÉS:

A burgonyát meghámozzuk és vízbe megfőzzük, majd jól összetörjük-
Az élesztőt a tejben kicsi cukorral felfuttatjuk, majd mindent összegyúrunk.
Könnyű finom tésztát kapunk, egy kicsit kinyújtjuk és olvasztott zsírral megkenjük, és összehajtjuk

20 perc pihentetés következik. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük

Utána kicsit kinyújtjuk és kiszaggatjuk, tetejét tojással megkenjük és megszórjuk sajttal, vagy szezám maggal. 20 perc pihentetés után sütjük. Ha szépen barnul a teteje már jó is.



Megosztásokat köszönöm

forrás: egyszerugyorsreceptek Erzsebet Gróf receptje

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.