Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Piskótatekercses mézes süti


Piskótatekercses mézes süti
Hozzávalók:

A mézes lapokhoz:
2 kávés kanál fahéj
2 ek olvasztott méz
2 tojás
20 dkg porcukor
5 dkg margarin
2 kávés kanál szódabikarbóna
40 dkg liszt

A piskótatekercshez:
6 db tojás
6 ek liszt
6 ek cukor
1 cs sütőpor
Sárgabarack lekvár

A krémhez:
6 dl tej
2 cs vaniliapuding
4 cs vaniliás cukor
30 dkg vaj
25 dkg porcukor



Elkészítés:

A mézes lapokhoz a fahéjat, mézet, tojást, porcukrot, margarint, szódabikarbónát gőz felett összefőzzük, majd hozzáadjuk a lisztet. Összegyúrjuk, kettő lapot sütünk belőle, tepsi hátulján. Én kb: 25× 35 cm-es lapot nyújtottam. 200 fokon sütjük 6- 8 percig.

Elkészítjük a piskótatekercset. 6 tojásból piskótát sütünk. 35×45 cm-es tepsiben. Amikor készen van, nedves konyharuhára borítjuk, feltekerjük. Megvárjuk amig kihűlik. Majd kitekerjük, megkenjük lekvárral, visszatekerjük. Felszeleteljük.

A krémhez megfőzzük a pudingot, a vajat a porcukorral habosra keverjük. A kihűlt pudingot a vajas krémmel összekeverjük.
Összeállítjuk a sütit. Az alsó mézeslapot megkenjük krémmel, rátesszük a piskótatekercs szeleteket, megint krém következik, a tetejére a másik mézeslap. Hűtőbe tesszük. Egy napot várunk, hogy a lapok megpuhuljanak. Porcukrot szórunk rá, de lehet olvasztott csokit is.





Megosztásokat köszönöm


Pakainé Hegedűs Andrea receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.