Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 
Puncstorta recept


Már nagyszüleink korában is nagy kedvenc volt, azóta is töretlen sikere van, Imádjuk

HOZZÁVALÓK:

8 egész tojás
8 kanál cukor
8 kanál lisztből készült piskótamassza

Töltelék:

20 dkg cukor
1 dl víz
1 dkg kakaó
2 dl rum
10 dkg barackíz

BEVONAT:

30 dkg cukorból citrommázELKÉSZÍTÉSE:

A felvert piskótaalapot 2 részre osztjuk. Az egyik felét torta-formában megsütjük. Az anyag másik részét szintén 2 részre osztjuk, mély tányérba tesszük és az egyik részt 1 dkg kakaóval barnára megfestjük, A tortaformába úgy helyezzük el, hogy váltakozva egy kávéskanál sárga, egy kávéskanál barna tésztát rakunk bele, amíg az anyag elfogy, és így sütjük meg. Közepe ezáltal szép márványos lesz. Ha megsült, langyosra hűtjük. Az előbb megsült lapot két részre vágjuk. Mindkettő belső lapját lekvárral megkenjük, és a másodszor megsütött márványos lapot ráhelyezzük.

A cukorból és vízből szirupot főzünk a vaníliá­val, ha langyosra hűlt, hozzáöntjük a rumot, és ezzel a márványos lapot addig locsoljuk, amíg a rumos szirupot mind beissza. Most a második vékony lapot ráhelyezzük — megkent oldalával lefelé —, deszkát teszünk a tetejére és egy kg-os súllyal lepré­seljük. Kb. egy óráig álljon így. Ezután oldalait egyenesre vág­juk.

Bevonat: 30 dkg cukorból citrommázt készítünk, meggykompót levével rózsaszínűre festjük, pár csepp rummal ízesítjük és ez­zel a tortát bevonjuk. Tetejét befőtt gyümölccsel, birsalmasajt ­szeletekkel és vékonyra vágott mandulával díszítjük.

Készíthetjük szögletes vagy hosszúkás formában is, ekkor feleannyi be­vonat szükséges, mert csak a tetejét húzzuk be és a széleket egyenesre vágjuk.

Megosztásokat köszönöm

forrás: egyszerugyorsreceptek receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.