Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Rákóczi túrós


Tészta:

25 dkg liszt
1 sütőpor
12 dkg vaj
12 dkg porcukor
1 tojás sárgája
1 dl tejföl
1/2 citrom reszelt héja

Túrókrém:

75 dkg túró
3 tojás
15 dkg cukor
1 vaníliás cukor
1/2 citrom reszelt héja
mazsola

Hab:

3 tojás fehérje
15 dkg porcukor

+sárgabarack lekvár a kenéshez



Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrom, fóliába csomagolom, 30 percre hűtőbe teszem.
Közben elkészítem a krémet. Túrót, cukrot, van. cukrot, citromhéjat jól összekeverem a tojás sárgájával, végül belekeverem a felvert tojás habot és mazsolát is.
A tésztát tepsi méretűre hajtogatott sütőpapíron kinyújtom, villával megszúrkálom, 10 percig, 180 fokon elősütöm.
Ezután vékonyan megkenem barack lekvárral, rákenem a túrót és kb. 25 percig sütöm.
A kemény tojáshabbal berácsozom. A rácsokba lekvárt teszek és kb 15 percig még sütöm, de már csak 150 fokon.

Tipp:
Mivel ez egy igen lágy tészta, a hűtés nem elhanyagolható. A nyújtás még így is nehéz, mert ragad. A sütőpapíron nyújtás sokat segít, mert így átemelhető a tepsibe. Nyújtás előtt a sodrófát jól belisztezem, a tészta tetejére is szórok egy keveset.



Megosztásokat köszönöm

forrás: egyszerugyorsreceptek Éva Domonicsné Nagy receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.