Breaking News

Tejszínes vienetta szelet


Ha valami finomságra vágysz, ezt kóstold meg, szerintem rögtön kedvenc lesz!

Hozzávalók:

Piskóta:

8 db tojás
8 ek cukor
8 ek liszt
Kávés kanál sütőpor

Krém:

2 cs tejszínes pudingpor
6 dl tej
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
15 dkg étcsoki



Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket felverjük a cukorral, a sárgákat egyesével hozzákeverjük, majd a sütőporral elkevert lisztet is elkeverjük a tojásos masszában.180 fokos sütőben, 35×45 cm -es sütőpapíros tepsiben, kettő db piskótát sütünk a masszából, majd ha kihűlt mindkettőt középen szétvágjuk, tehát 4 db piskóta lapunk lesz. A krémhez megfőzzük a pudingot, a vajat habosra keverjük a cukorral, majd a kihűlt pudinggal jól kikeverjük a vajas krémet.

Süti összeállitása: Az étcsokit gőz felett megolvasztjuk, a krémet három részre osztjuk, hagyunk egy keveset a tetejére is. A piskótát megkenjük a krémmel, meglocsoljuk az olvasztott csokival, így folytatjuk a többi piskótalappal és krémmel, csokival a süti rétegezését. Az utolsó piskótalapot megkenjük a maradék krémmel és azt is jól meglocsoljuk olvasztott csokival. Hűtőbe tesszük amíg megdermed a csoki. Nagyon finom süti




Megosztásokat köszönöm

forrás: egyszerugyorsreceptek Pakainé Hegedűs Andrea receptje

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.