Breaking News

Tömör gyönyör többféle hússal – Melegen is, hidegen is ajánlom


Melegen is, hidegen is ajánlom! 🙂 nagyon finom.  Én még tojást és pritaminpaprikát is rakok közé. Többféleképpen lehet variálni.

Hozzávalók egy őzgerincformára való adaghoz:

40 dkg darált hús
40 dkg apróra vágott pulyka vagy csirkemell
2 db egész tojás
3 – 4 db csirkemáj
ízlés szerint fűszerek
2 db tejben áztatott zsemle
12 szelet bacon szalonna



Elkészítés:

A darált húshoz az apróra vágott pulyka vagy csirkemellet nyersen hozzáadjuk, 2 tojást, a kicsavart zsemléket, a fűszereket is hozzáadjuk, majd összedolgozzuk. Az őzgerincsütőt a szalonna szeletekkel kibéleljük, belerakjuk a hús felét, rárakjuk a májat, amit előzőleg 2 – 3 kanál olajon megpirítunk, jól belenyomkodjuk, rárakjuk a darált hús másik felét.  Akkora tepsibe tesszük, hogy az őzgerinc beleférjen. A tepsit félig öntjük vízzel, és fóliával letakarjuk.
45 percig sütjük, akkor kiborítva vissza a tepsibe és addig sütjük, amíg a szalonna megpirul.
Tanácsok:    Rizs illetve burgonya körettel nagyon finom.
Elkészítési idő:    45 perc
Én még tojást és pritaminpaprikát is rakok közé. Többféleképpen lehet variálni.

Beküldő: Erzsi

Megosztásokat köszönöm

forrás: kedvencreceptek

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.