Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Túrós krémes



Túrós krémes
Hozzávalók:
A lap:
500 g leveles tészta

Túrós töltelék:

500 gkrémes túró (minél simább állagú)
6 dbtojássárgája
500 mltej
3 cs.vaníliapuding (3x37g)
100 mlolaj
porcukor ízlés szerint

Fehér réteg:

6 dbtojásfehérje
6 púpos evőkanálporcukor



Elkészítés:

A leveles tésztát megfelelő méretűre nyújtjuk, és áttesszük egy vajjal enyhén kikent tepsire, amelynek magasabb pereme van (40*29cm, 4 cm magas peremmel). Megpróbáljuk úgy kinyújtani a tésztát, hogy a széleit kicsit fel lehessen hajtani (legalább 1-2 centire). Előkészítjük a fészket a túrós töltelék számára. A töltelék minden összetevőjét összekeverjük és habosítjuk (nagyon híg lesz), majd ráöntjük a tésztára.
200 fokon kb. 20-25 percig sütjük, amíg a leveles tészta kilógó szélei el nem kezdenek rozsaszínre váltani (minden sütő máshogy süt, figyelni kell).
Amíg sül a sütemény, keményre habot verünk a tojásfehérjéből, kanalanként adjuk hozzá a cukrot, és alaposan felverjük.
Miután kivettük a tésztát a sütőből, óvatosan rákenjük a habot, és visszatesszük még sülni, hogy világosbarnává süljön a teteje (összesen kb. 30-35 percig sütjük). Csak akkor vágjuk fel, amikor már teljesen kihűlt, a legjobb hűtőből elővéve.
A leveles tészta tulajdonképpen csak alapot biztosít a túrós tölteléknek, úgyhogy ne várjunk tőle többet. Az olajat akár ki is hagyhatjuk, ha zsíros túrót használtunk, már többször készítettem nélküle.

Megosztásokat köszönöm


Erika Mészáros receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.