Breaking News

Túrós-pudingos linzer tortaformában


Hozzávalók:
A tésztához:

30 dkg liszt
18 dkg zsír
10 dkg porcukor
1 db tojássárga
1/2 citrom reszelt héja
5 dkg apróra vágott dió
1 cs. vaníliás cukor
1 csipet só fél cs. sütőpor

1 krémhez:

2 cs. vanília puding
8 dl tej
6 e.k. cukor
2. krém:
75 dkg túró
3 cs. vaníliás cukor
1 ctromhéja
kb. 10 dkg cukor /ízlés szerint/
1 cs. vanília puding
2 tojás

A tészta tetejére: 

1 tojás

A máz:

15 dkg vaj
10 dkg cukor
1 e.k. tej
3. e.k. kakaópor



Elkészítése: 

A tésztához a lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sütőport, csipet sót a zsírt, és gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, majd a tojássárgát, a porcukrot,a diót és a reszelt citromhéjat is hozzáadva összegyúrjuk gyorsan, hogy a kezünk melegétől ne olvadjon meg a zsír. Gombóccá formáljuk, és fóliába csomagolva legalább 1 órát a hűtőben pihentetjük.amíg pihen a tészta, elkészítjük a krémeket. A pudingot a leírás szerint megfőzzük a 8 dl tejjel és a 6 kanál cukorral, majd kihűtjük. a túrót jól összetörjük és hozzáadjuk a tojássárgáját, a reszelt citromhéjat,pudingot, a két fajta cukrot, végül az előzőleg felvert tojásfehérjét. A sütéshez most egy 26 cm-es tortaformát használunk. a könnyebb munka érdekében kivágunk a forma méretéhez igazodva két db sütőpapírt, amin kinyújtjuk mindkét tésztát. Az egyiket belehelyezzük a formába, majd a kihűlt pudingod egyenletesen elosztjuk rajta és rásimítjuk a túrós krémet, majd ráhelyezzük a 2. tésztát a sütőpapírral együtt. Ha kész vagyunk, a végén lehúzzuk a tésztáról a sütőpapírt, megkenjük tojással, amit kicsit összekeverünk. mielőtt a tésztára kennék. Villával megböködjük, hogy sülés közben a gőz ki tudjon menni. 165 fokra előmelegített hőlégkeveréses sütőben 40-50 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk. 
A mázhoz a vajat és kis edényben felolvasztjuk lassú tűzön, majd hozzáadjuk a tejet és a cukrot. Amikor felforrt, és a cukor is elolvadt, levesszük a tűzről és 3 ek kakaót belekeverünk (a kakaót vagy egy kis szűrő segítségével vagy egy kanállal nyomjuk porrá, hogy ne legyen csomós a máz). A mázat melegen ráöntjük a süti tetejére, így 2-3 mm vastag lesz rajta a csoki réteg.




Megosztásokat köszönöm


forrás: Tetszik Lájk Receptek Erika Mészáros receptje

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.