Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Ünnepi Pavlova


Hozzávalók:

5 tojás fehérje
1 kávéskanál citromlé
250 g porcukor
2 evőkanál étkezési keményítő

A tetejére:

200 ml tejszín
1 teáskanál cukor
gránátalma-magok
cukor hópehely
porcukor



Elkészítés:

A sütőt 120-130 fokra melegítjük, és egy sütőlapra sütőpapírt terítünk.
A tojásfehérjéből a citromlével kemény habot verünk. Hozzáadjuk a porcukrot és a keményítőt, majd még 4-5 percig az elektromos habverő magas fokozatán tovább verjük, amíg szilárd, kemény habot nem kapunk.
A sütőlap közepére halmozzuk az egészet, kanállal kicsit eligazgatjuk, sütőbe toljuk és megsütjük, szárítjuk.
Langyosra hűtjük, majd óvatosan lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt.
A tejszínből a cukorral közepesen kemény habot verünk, a torta tetejére simítjuk, majd rászórjuk a gránátalma-magokat.
Cukorból készült hópelyhekkel díszítjük, és meghintjük porcukorral.

Megosztásokat köszönöm


forrás: citromhab receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.