Breaking News

Vastag mákos


Vastag mákos
A mákos süti a nagy kedvencünk, ezért jó sok töltelék került bele, hogy még finomabb legyen!

Hozzávalók:
tésztához:

30 dkg liszt,
10 dkg margarin,
10 dkg cukor,
2 tojássárgája,
1/2 csomag sütőpor
2-3 evőkanál főzőtejszín, tejföl vagy tej
töltelékhez:
20 dkg darált mák,
20 dkg cukor,
10 dkg finomliszt,
5 dkg margarin,
1/2 csomag sütőpor
2 dl tej,
2 tojásfehérje /felverve habnak/ +
valamilyen lekvár.



Elkészítés:

A száraz hozzávalókkal elmorzsoltam a margarint majd hozzáadtam a tojássárgáját s összegyúrtam.

Ha szükséges pici tejjel. Majd 2 felé vettem a tésztát s kinyújtottam.

Zsírozott tepsibe tettem az egyiket majd megkentem lekvárral rákentem a máktölteléket s rátettem a másik tésztát. Villával megszurkáltam a tetejét s megsütöttem 200°-on kb 25-30perc

Megosztásokat köszönöm


Henrietta Németh-Szőke receptje

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.