Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Vörös bársony torta, régen el akartam készíteni, de mindig féltem tőle, kár volt, mert nagyon finom!


A férjemnek készítettem ezt a tortát. Régen készülök elkészíteni,de valahogy féltem hozzáfogni. Kár volt. 😀 Nagyon finom lett.

HOZZÁVALÓK:

25 dkg liszt
nagy csipet só
1 evőkanál keserű kakaópor (ha igazi holland kakaóport használsz elég lehet kevesebb is, a fontos, hogy ne barna legyen a tésztánk)
12 dkg vaj
25 dkg cukor
2 tojás
1 teáskanál vanília aroma
2,4 dl kefir
piros ételfesték (lehet por, gél vagy folyékony állagú egyaránt)
1 teáskanál ecet
2 teáskanál szódabikarbóna

Krém:

25 dkg mascarpone
15 dkg porcukor
3 dl tejszín
1 teáskanál vanília kivonat



ELKÉSZÍTÉS:

A lisztet, sót és kakaót jól összekeverjük. Legjobb, ha összeszitáljuk. A szoba-hőmérsékletű vajat, krémesre keverjük. Beletesszük a cukrot, tojást, kefirt,vanília aromát, ételfestéket és alaposan összedolgozzuk. A lisztes keveréket óvatosan hozzákeverjük.

Szódabikarbónát leöntjük az ecettel, hagyjuk felfutni majd a tésztához keverjük.
A tészta felét 23 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük. 180 fokon kb 30 perc alatt megsütjük. A másik felével is így járunk el. Kicsit hagyjuk a formában, majd kiborítjuk

Mascarponét a cukorral ,vaníliával összekeverjük. Tejszínt keményre verjük, és összedolgozzuk a mascarponével. Mindkét lapot kétfelé vágjuk. Lapokat lekenjük krémmel. Tetejét és az oldalát is bevonjuk. Teteje a lapokról levágott tésztával és eperrel lett díszítve. Megjegyzés: Az eredeti recept szerint 18 cm-es torta formában kellene sütni. Biztos magasabb lett volna.

A Süss Velem oldalról való a recept viszont a krémet, nem követtem pontosan. Nagyon finom lett.



Megosztásokat köszönöm

forrás: egyszerugyorsreceptek Kiss Imréné Magdi receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.