Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




ZSERBÓ PALACSINTA TORTA


ZSERBÓ PALACSINTA TORTA
Nem is gondoltam, hogy ez ennyire bámulatos lesz, de tényleg különösen finomra sikerült!

Hozzávalók:

palacsinta tészta
4 tojás
40 dkg liszt
4 ek. cukor
1 cs. vaníliás cukor
5 dl tej
10 dkg olvasztott margarin
csipet só
1 kk. sütőpor
töltelék
25 dkg darált dió
10 dkg cukor
1 kk. fahéj
ízlés szerint mazsola
1 üveg sárgabarack lekvár
2 ek. rum vagy aroma
5 dkg margarin
10 dkg cukor
1 ek. kakaó



Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a többi alapanyagból a szokásos módon palacsinta tésztát készítünk. Óvatosan belekeverjük a tojás kemény habját a végén.

Kerek tortaformát használunk. A sütőt melegítsük fel 200 fokra. A forma alját kenjük be alaposan margarinnal, az átforrósított formába mély merőkanálnyi masszát öntsünk, várjuk meg míg megsül. Kenjük be a töltelékkel, majd szedjünk rá még egy adag tésztát újra süssük meg. Így rétegezzük míg a tészta el nem fogy, kb. 6-8 réteg.

A diót összekeverjük a cukorral, fahéjjal. A lekvárba belekeverjük a rumba áztatott mazsolát, (vagy csak a rumot) Először megkenjük a megsült réteget lekvárral, majd megszórjuk a dióval. Így rétegezzük. A tetejére a megolvasztott margarinból, cukorból, kakaóból csoki öntetet készítünk, ezzel öntjük le

Megosztásokat köszönöm


Márton És Szivia receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.