Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Barackos joghurttorta – Finom könnyed torta a gyümölcsök szerelmeseinek




Édes, gyümölcsös, ellenállhatatlan.

Hozzávalók:

2 tojás
8 dkg cukor
8 dkg liszt
1 cs. vaníliás cukor
1 tk. sütőpor
2 ek. víz

A joghurtos krémhez:

3 pohár joghurt
4 ek. porcukor
10 dkg mascarpone
2 dl tejszín
3 ek. zselatin
konzerv őszibarack

A barackzseléhez:

1 őszibarackkonzervből 3 fél barack (többi megy a tetejére)
Az őszibarack konzerv leve
1 ek zselatin



Elkészítése:

A tojásokat ketté választjuk. A tojásfehérjét habbá verjük. A tojás sárgáját a vízzel és a cukorral habosra keverjük a vízzel, hozzáadjuk a vaníliáscukrot, majd a sütőporral elkevert lisztet. Végül beleforgatjuk a fehérjehabot is. Óvatosan, hogy a hab ne törjön össze.
A tésztát, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Az egyik pohár joghurtba belekeverjük a zselatint, és lassú tűznél feloldjuk benne. A többi hozzávalót (a tejszín kivételével) habverővel összekeverjük, majd belekeverjük a zselatinos joghurtot is. A tejszínt habbá verjük, és a joghurtos keverékbe forgatjuk. A joghurtos krémet az időközben kihűlt, sütőpapírtól megszabadított, de a tortaformába visszatett tortalapra öntjük. 4-5 db konzerv barackot apró kockára vágunk és a joghurtos krémbe szórjuk.
A tortát hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen.

Elkészítjük a barackzselét.
A megmaradt barackokat a konzerv lével összeturmixoljuk. Elkeverjük benne a zselatint, és lassú tűzön addig melegítjük, míg az teljesen feloldódik benne.
Majd langyosra hűtjük, és ráöntjük az időközben már kihűlt krémre.

Tálalásig hűtőbe tesszük, hogy szépen megdermedjen.

Könnyed és finom gyümölcsös torta.


Megosztásokat köszönöm


forrás: ketkes receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.