Breaking News

Barackos-ribizlis joghurttorta, ha a meleg miatt nincs kedvünk sütni, de hűsítő édességre vágyunk!




Csodás sütemény, könnyen elkészíthető, így a hőségben is meglephetjük vele szeretteinket.

Hozzávalók:
Keksz alap:

160 gramm porhanyós kakaós keksz
1 kanál barna cukor
80 gramm vaj
1 k.k. vanília aroma

Joghurtos réteg:

1 nagy natúr joghurt és egy kicsi barackos
3 vanília cukor plusz egy bourbon
1 e.k. barna cukor
1 fél zacskó zselatin
2 dl tejszínhab
(100 gramm mascarpone- elhagyható)
(a nagy meleg miatt hulalát hasznaltam)
fél citrom reszelt héja
3 db kopasz barack
4-5 babapiskóta
fél tábla étcsoki,
1 kisebb evőkanál étolaj

A tetejére:

ribizli és
barack



Elkészítés:

A kekszet aprítógépben elmorzsoljuk, és összekeverjük a vajjal, cukorral és vanília aromával. 18-20 centis kibélelt tortaformába simítjuk és hűtőbe rakjuk.

A joghurtokat összemelegítjük a cukrokkal és a zselatinnal. Kihűtjük. A hulalát felverjük, és belekeverjük a kihűtött joghurtba. Mehet bele a fel citrom reszelt héja is. Nekem volt kb 100 gramm maradék mascarponém, az is belekerült.

A kekszalapot megpakoljuk darabolt barackkal, erre megy a joghurtos réteg, majd pár darab babapiskóta. Ismét barack és krém. Pár óra hűtés után mehet rá az olvasztott csoki és a gyümölcs. Ha netán a meleg miatt nincs kedvünk sütni, de valami hűsítő, krémes,  gyümölcsös édességre vágyunk: Jó étvágyat hozzá!





Megosztásokat köszönöm


forrás: egyszerugyorsreceptek  Kata Gódor receptje

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.