Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Epres-mascarponés képviselőfánk




Hozzávalók:
A tésztához:

5 db tojás
20 dkg liszt
10 dkg zsír
2 dl víz
pici só
1 e.k gyümölcscukor /darálva/

A krémhez:

30 dkg eper
15 dkg gyümölcscukor /darálva/
3 cs, vaníliás cukor
20 dkg mascarpone
5 dl habtejszín
fél e. k. étkezési zselatin



Elkészítés:

A 2 dl vizet felforraljuk a sóval, cukorral és a zsirral.Akkor jó, amikor a zsiradék teljesen elolvad a vízben. Kicsinyenként hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük,amíg a tészta el nem válik az edény aljáról és az oldaláról. Langyosra hűtjük. A tojásokat felverjük és kis adagokban beledolgozzuk a tojást és jó alaposan, fényesre keverjük. 35 x 35 cm-es gáztepsit kibélelünk sütőpapírral és habzsák és csillagcső segítségével diónál nagyon halmokat nyomunk kicsit távolabb egymástól. A sütőt 180 fokra előmelegítjük és 20 percig sütjük ezen a hőfokon. Ekkor a tészta megemelkedik. a sütő ajtaját tilos kinyitni, mert a tésztánk összeesik. 20 perc után vissza vesszük a hőfokot 150 fokra és még tovább sütjük 20-25 percig. Ekkor lesz jó ropogós a tészta. Kicsit hagyjuk hűlni, majd vágjuk le a fánk kalapját.
Krém elkészítése:
A megmosott epret a két fajta cukorral botmixerrel összetörjük. A zselatint kevés vízzel mikróban felolvasztjuk, kicsit hűtjük, majd hozzáadjuk az eperhez és a mascarponéval homogénre keverjük. Közben felverjük a tejszínt, 2 dl-nyit óvatosan hozzáadunk. A fánkok tetejét levágjuk, a tészta hártyáját kiszedjük és habzsák segítségével megtöltjük a a fánkokat, majd a maradék tejszínnel kidíszítjük a tetejét, végül ráhelyezzük a fánk tetejét . Porcukorral meghintjük.



Megosztásokat köszönöm


forrás: Tetszik Lájk Receptek  Erika Mészáros receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.