Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Feketeerdő szelet kicsit másképp




Hozzávalók / 4 adag

A tésztához:

6 db tojás
15 dkg cukor/ eritrit/
2 ek víz
2 ek napraforgó olaj
2.5 evőkanál finomliszt
2.5 evőkanál. zabpehelyliszt
4 ek cukrozatlan kakaópor
0.5 csomag sütőpor

A krémhez:

2 csomag vaníliás pudingpor
4 ek cukor /eritrit/
50 dkg magozott meggy
50 dkg mascarpone
2 cs. vaníliás cukor

kb 15 dkg porcukor/ eritrit darálva/

A tetejére:

5 dl habtejszín /meggle cukrászhab/
10 dkg étcsokoládé (reszelt)



Elkészítés:

A 6 tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet és az étolajat.
A kétfajta lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük, majd a tojássárgás masszához adjuk.
A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan a tésztához keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.kihűtjük. Én friss meggyet használtam
A megmosott, kimagozott gyümölcsöt, kicsit lecukrozzuk, hogy kb 3.5 fél dl levet verjen, majd szűrőn keresztül lecsepegtetjük. A meggylét 1.5 dl vízzel pótoljuk és a krémhez a pudingot felfőzzük benne. majd hozzáadjuk a meggyet.Teljesen kihűtjük.
A mascarponét a kétfajta cukorral jól kikeverjük és robotgép segítségével jól összedolgozzuk a meggyes krémmel. Végül a kihűlt tésztára halmozzuk.
A tejszínből habot verünk (ha biztosak akarunk lenni, egy kis zseléfix port adhatunk hozzá), és a meggykrém tetejére simítjuk.
Nem marad más hátra, mint a díszítés: csokireszeléket és akár meggyszemeket is elhelyezhetünk a süteményünk tetején.

tepsi mérete: 22x32 cm

Megosztásokat köszönöm


forrás: Tetszik Lájk Receptek  Erika Mészáros receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.