Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Házi pilótakeksz




Ha keksz, akkor legyen pilóta.

Hozzávalók:

35 dkg liszt
5 dkg kukoricaliszt
(ettől lesz igazán keksz a keksz)
25 dkg vaj/margarin
15 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
csipet só
1 tk vanília kivonat
2 M-es tojás sárgája
1,5 ek kakaópor

Krémhez:

1 tálba étcsokoládé
15 dkg vaj
3-4 ek porcukor
1 dl tej/tejszín
1 tk rum (opcionális)



Elkészítés:

Kezdjük a krémmel. Hőálló tálba pakoljuk a feltördelt csokit, a kockázott vajat, rászórjuk a porcukrot, és felöntjük tejjel/tejszínnel, illetve adhatunk hozzá kevés rumot. Egy lábasba vizet teszünk, erre rátesszük a csokival és egyéb hozzávalókkal megpakolt tálat, és melegíteni kezdjük a vizet, hogy vízgőz felett mindent egyneművé olvasszunk. Ha kész, félretesszük hűlni.
Jöhetnek a kekszek. Érdemes a hozzávalókat kettészedni, és 2 tésztát kikeverni. A lisztet a porcukorral elkeverjük és a vajat elmorzsoljuk benne. Az egyikhez hozzáadjuk a vanília kivonatot, a másikhoz a kakaóport, majd a tojások sárgájával összeállítjuk a tésztát. Ha nem állna össze, pár csepp vízzel tudunk segíteni magunkon. 📷:) Ha kész, fóliába csomagoljuk, és kis időre (fél óra) betesszük a hűtőbe pihenni a tésztát. Lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 4-5 mm vastagra, és korongokat szaggatunk, amiket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatunk. Kiszúróval dekorálhatjuk a közepét, mivel sütőport nem használtunk, nem lesz torzulás sülés közben. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 12-14 perc alatt megsütjük a fehér és a barna korongokat is. Hagyjuk teljesen kihűlni!!! Egy korong közepére krémet helyezünk, majd egy ellentétes színű korongot ráteszünk, és óvatosan összenyomjuk, amíg a krém el nem oszlik egyenletesen a keksz széléig. Én a hűtőbe tettem, hogy a krém ne legyen túl lágy szobahőmérsékleten. Szerintem másnap lesz a legjobb, akkor már nem fog szétcsúszni, a tapasztalat a töltött kekszeknél ezt mutatja. Próbáljátok ki! 📷;-) a recept forrása: HahóPihe



Megosztásokat köszönöm


forrás: Tetszik Lájk Receptek  Erika Mészáros receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.