Breaking News

Kókuszos süti




Hozzávalók 30 x 25-ös tepsihez
Tésztájához:

4 tojás
13 evőkanál kristálycukor
1 dl olaj
1 dl tej
13 evőkanál sima liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 evőkanál tej

A krémhez:

5 dl tej
5 evőkanál cukor
3 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg kókuszreszelék
A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál olaj



Elkészítése:

1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük az olajat és a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet is. Két részre osztjuk: az egyikbe belekeverjük a 2 evőkanál kakaóport és az 1 evőkanál tejet. Vajjal kikent, lisztezett tepsibe öntjük a barna tésztát, majd előmelegített 180 fokos sütőben épp csak addig sütjük, amíg a teteje picit megszilárdul (nem kell megsütni teljesen).
2. A krémhez a tejben simára keverjük a lisztet és a cukrokat, majd felforraljuk és besűrítjük - közepesen sűrű legyen. Majd belekeverjük a kókuszreszeléket is.
3. Amikor picit sült a barna tészta, kivesszük a sütőből, rákenjük a főzött kókuszkrémet, erre rásimítjuk a világos tésztát, majd visszatesszük a sütőbe. Ha szép aranybarna a teteje, akkor megsült.
4. A csokoládét 2.ek olajjal olvasztottam fel mikróban és rásimítottam a tésztára.
Nagyon finom, én dupla adagot sütöttem nálunk nem lehet kis tepsivel sütni, így nálam minden duplázódott.



Megosztásokat köszönöm


forrás: Tetszik Lájk Receptek  Erika Mészáros receptje

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.