Breaking News

Málnás-mascarponés torta zabpehelyliszttel




Egy egyszerű meglepi torta a sóginőmnek. Csökkentett szénhidrát tartalma miatt /kivéve a fondant/ ajánlom diétázóknak, cukorbetegeknek!!

A piskótához:

250 g zabpehelyliszt 
8 db tojás 
100 g eritrit
2 cs nyírfa vaníliás cukor
1 kiskanál étkezési szódabikarbóna 
kevés méz /1 csapott kávés kanál/
fahéj 
szegfűszeg 
csipet só

A krémhez:

25 dkg málna
25 dkg mascarpone
15 dkg eritrit/darálva/
2 dl oké habmester
fél e.k. étkezési zselatin
2 cs. nyírfa vaníliás cukor



Elkészítés.

A piskótához válaszd szét a tojásokat, tedd külön edénybe a sárgáját és a fehérjét.
A tojások sárgájához keverd hozzá az eritritet , vaníliás cukrot, keverd fehéredésig. Adj a keverékhez egy kevés mézet is.

A zabpehelylisztbe keverd el a szódabikarbónát, sót és a fűszereket - fahéjat, szegfűszeget ízlés szerint.

Verd fel a tojások habját, majd kezdd el óvatosan adagolni a tojáshabot a cukros keverékhez és óvatosan add hozzá a zablisztes keveréket.
Sütőpapírral bélelj ki egy 22 cm-es tortaformát és öntsd bele a tésztát. 160 fokra előmelegített sütőben 50 percig süsd. Hűtsd ki, majd vágd 3 felé.

A megmosott málnát csepegtesd le, botmixer segítségével törd össze. A zselatint kevés vízben , mikróban olvaszd fel, hűtsd ki és add hozzá a málnához. a mascarponét a kétfajta cukorral keverd habosra és keverd simára a málnával. A tejszínt jó keményre verd fel, majd óvatosan dolgozd össze a krémmel.

Kend meg a két lapot fele, fele arányban, majd fél órára rakd a hűtőbe, hogy a krém jól megdermedjen.Addig készíts porcukros vajkrémet, 1:1 arányban. Jelen esetben 20 dkg eritrit cukrot darálva, 20 dkg vajjal. majd szép simára kend meg vele a tortát és rakd vissza a hűtőbe ismét fél órára. Ezután ízlés szerint burkod be és díszítsd fel..









Megosztásokat köszönöm


forrás: Tetszik Lájk Receptek  Erika Mészáros receptje

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.