Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Mámorító epres szelet Era módra




Hozzávalók:
A tésztához:

20 dkg finomliszt
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
késhegynyi szódabikarbóna
1 tojás
1 cs. vaníliás cukor
1 csipet só
0,5 kg eper
2 evőkanál zsemlemorzsa

A piskótához:

4 tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
1 csipet só

A krémhez:

40 dkg eper
4 dl habtejszín /hulala/
25 dkg mascarpone
4 csomag vaníliás cukor
10-15 dkg porcukor /ízlés szerint/
1 csomag zselatin

A tetejére:

4 dl habtejszín



Elkészítése:

Először a tésztát készítjük el.
A lisztet szárazon keverjük össze a szódabikarbónával, majd a többi hozzávalókból gyúrjunk nyújtható tésztát és 20 percre rakjuk be a hűtőbe pihenni. /ha esetleg ragadna a tészta kevés lisztet még adjunk hozzá/
30*20 cm-es tepsibe mérete alapján vágjunk sütőpapírból egy darabot és nyújtsuk ki rajta a tésztát, emeljük a tepsibe, majd több helyen szurkáljuk meg villával.
Közben készítsük el a piskótát.
175 fokra előmelegített sütőben süssük meg félig a tésztát /kb 10 perc/, szórjuk meg a zsemlemorzsával és az előzőleg lecsumázott, megmosott epret feldarabolva terítsük rá a tésztára.
A piskótához a 4 tojást a csipet sóval és cukorral verjük duplájára, ez nálam 15 perc volt robotgép segítségéve.
Óvatosan keverjük bele a lisztet és öntsük rá az epres tésztára, toljuk vissza a sütőbe és kb 20 perc alatt süssük készre. Teljesen kihűtjük. 
Végezzünk tűpróbát!
A megmosott epret botmixerrel törjük össze.
A mascarponét a két fajta cukorral összekeverjük és hozzáadjuk az összeturmixolt eperhez,
Közben a 8 dl tejszínt kemény habbá verjük. és a 4 dl-t óvatosan beledolgozzuk az epres krémbe.
A zselatint pici vízbe csomómentesre keverjük, majd a mikróba feloldjuk, kicsit lehűtjük és hozzáadjuk a kész krémhez, végül a kihűlt tésztára kenjük.
A maradék tejszínt egyenletesen simítsuk a kész sütemény tetejére, majd szeletelésig rakjuk hűtőbe.
Ízlés szerint díszíthetjük a tetejét, de lehagyható.
Tipp: Másnapra összeérnek az ízek és még finomabb.

Megosztásokat köszönöm


forrás: Tetszik Lájk Receptek  Erika Mészáros receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.