Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Nap és est szelet




Hozzávalók:
Tésztához:

5 db tojás
20 dkg vaj
20 dkg kristálycukor /gyümölcscukor/
1 cs. vaníliás cukor
30 dkg liszt
1 dl tej
2 e.k. kakaópor
1 cs. só
1 cs. sütőpor

Krémhez:

6 dl tej /2,8%-os/
6 e.k. liszt /púpozva/
3 tojássárgája
3 cs. vaníliás cukor
20 dkg vaj
2 dl. hulala habtejszín /felverve/
10-15 dkg porcukor/gyümölcscukor/
kb. 30 dkg friss eper

Tetejére:

3 dl hulala /felverve/



Elkészítése:

Az 5 tojássárgáját, a vajjal, cukorral habosra keverjük, majd lassanként hozzáadjuk a tejet, a lisztben elkevert sütőport, végül a keményre felvert tojásfehérjét. A tészta felét egy 30 x 20cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 8-10 perc alatt megsütjük. A tészta másik feléhez hozzáadjuk a kakaóport és ezt is kisütjük.Mindkét tésztát kihűtjük. A lisztet és a tojássárgáját kb. 3 dl tejjel simára keverünk, a többi tejet felforraljuk és sűrű krémet főzünk. Hagyjuk teljesen kihűlni. A vajat a 2 fajta cukorral habosra keverjük, majd a két krémet összedolgozzuk A 0.5 l hulalát kemény habbá verjük és kb 2 dl habot kiveszünk belőle és óvatosan a krémhez adjuk. A sárga tésztát visszahelyezzük a tepsibe és egyenletesen rákenjük a krémet, majd a megmosott epret elfelezve szép sorba enyhén a krémbe nyomkodjuk és ráhelyezzük a barna tésztát. Végül a felvert tejszínt rásimítjuk a kész sütemény tetejére. Tálalásig a hűtőbe helyezzük


Megosztásokat köszönöm


forrás: Tetszik Lájk Receptek  Erika Mészáros receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.