Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Somlói torta




Hozzávalók 24 cm-es tortaformához:

A világos piskótalaphoz:

2 nagy (L) vagy 3 kis (S) méretű tojás
1 evőkanál víz
90 g cukor
100 g finomliszt
késhegynyi sütőpor

A diós piskótalaphoz:

2 nagy (L) vagy 3 kis (S) méretű tojás
1 evőkanál víz
90 g cukor
70 g finomliszt
30 g darált dió
késhegynyi sütőpor

A kakaós piskótalaphoz:

2 nagy (L) vagy 3 kis (S) méretű tojás
1 evőkanál víz
90 g cukor
90 g finomliszt
10 g kakaópor
késhegynyi sütőpor

A sziruphoz:

200 ml víz
100 g cukor
1 evőkanál rum
1/2 citrom reszelt héja
1/2 narancs reszelt héja

A vaníliakrémhez:

400 ml tej
100 g cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
1 tojás sárgája

A csokoládéöntethez:

150 g étcsokoládé
80 ml víz
1 evőkanál rum

A díszítéshez:

150 ml tejszín
20 g cukor
1 teáskanál darált dió



Elkészítés:

A vaníliakrémhez a pudingport, a tojássárgáját és a cukrot 100 ml tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforrósítjuk, hozzáöntjük a pudingos részt, majd sűrűre főzzük. Langyosra hűtjük.
A szirup hozzávalóit lábosba mérjük és összeforraljuk. Langyosra hűtjük.
A három piskótalapot egyenként kisütjük a következő módon.
A sütőt 180 fokra melegítjük, a formát sütőpapírral béleljük.
Az egész tojásokat a vízzel, a cukorral és a kakaós lap esetében a kakaóporral alaposan felverjük.
Óvatosan beleforgatjuk a lisztet (a diós lap esetén a diót is), amiben előzőleg elkevertük a sütőport.
A masszát a formába simítjuk és laponként kb. 10 perc alatt megsütjük.
Tortatálra helyezzük a kakaós lapot, meglocsoljuk a szirup harmadával, majd rákenjük a vaníliás krém felét.
Rátesszük a diós lapot, ezt is meglocsoljuk sziruppal és rásimítjuk a krém másik felét.
Erre jön a világos piskótalap, majd a maradék szirup.
Az így összeállított tortát legalább 4-5 órán át hűtjük, hogy az ízek jól összeérjenek.
A csokoládét, a vizet és a rumot kevergetve addig melegítjük, amíg egynemű, sima állagú nem lesz. A torta tetejére öntjük és egy kanál segítségével elsimítjuk.
A tejszínből a cukorral kemény habot verünk, habzsákba töltjük és körben habrózsákat nyomunk a tortára és megszórjuk darált dióval.



Megosztásokat köszönöm


forrás:  citromhab receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.