Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Töltött háromszögek


Hozzávalók:
Tészta:

80 dkg liszt ( Alfa Mixet használtam ) Ti Készíthetitek búzaliszttel
5 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
5 dl tej
1 csapott evőkanál só
2 dl étolaj

Töltelékhez:

25 dkg sonka ( bármilyen jó, amit szerettek )
20 dkg császárszalonna
3 db lila hagyma
1 db kukorica konzerv ( 340 gr )
25 dkg trappista sajt ( kicsit hagyjunk a tetejére is) 
2 db fokhagymagerezd
1 db nagy tejföl ( 330 gr )

Tetejére:

2 evőkanál tejföl
1 tojássárgája
Maradék reszelt sajt
Szezámmaggal is meglehet szórni

NYUGODTAN használjatok fehér lisztet, éppen azt amivel szoktatok sütni, én csak a lisztérzékenységem miatt, GM - et használok.



Elkészítés:

1 dl langyos tejben ( tegyünk bele 1 csipet cukrot) majd felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálban keverjük össze a tészta hozzávalóit, majd a maradék langyos tejjel bedagasszuk. Jól dolgozzuk ki a tésztát, majd tegyük langyos helyre, egy konyharuhával letakarva, kb. 1 órára. ( duplájára kelesztjük ) 
A töltelékhez valókat, apróra összedaraboltam, sóztam - borsoztam, majd kevés olajon megdinszteltem, kb. 10 percig.

Ha már megkelt a tésztánk,kettévágjuk, és vékonyra kinyújtjuk.
Megkenjük zúzott fokhagyma és tejföl keverékével, majd ráhalmozzuk a sonkát, a császárszalonnát, lila hagymát, kukoricát, és a reszelt sajtot.

Majd szépen feltekerjük, éles késsel háromszögekre vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe szépen sorba rakjuk, majd lekenjük a tejfölös tojássárgájával, és reszelt sajttal.

az eredeti recept alapján, szezámmag van a tetején, de nálunk a fiúk nem szeretik, ti tehettek rá azt is. 180 fokos, előmelegített sütőben, 25 perc alatt pirosra sütjük. Nagyon finom!!!!! :)



Megosztásokat köszönöm


forrás: agifinomsagok receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.