Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Habos túrós, sütés nélkül


A süti 4 réteges, amit egy 20 cm x 34 cm-es fém tálcára rakok egymásra, hűtés után a fémtálcán felszeletelhető.

Első réteg: 

25 dkg darált keksz, 5 dkg margarin, 5 dkg porcukor, 1 dl tej több részletben hozzáadva. Összedolgozzuk és a tálcára egyenletesen eloszlatjuk. Tipp: én egy 2 dl-es sütőlikőrös üveggel szoktam szép simára egyengetni, az elfektetett üveget mint a nyújtófát használva. :)



Második réteg: 

25 dkg ( krémesebb ) túrót 1 evőkanál porcukorral, 2 cs. vaníliás cukorral villával összetörünk, egy 2 dl-es Hulala ( vagy Megle ) tejszínt kemény habbá verve beleforgatunk és a kekszes alapra egyengetjük.

Harmadik réteg: 

egy csomag főzés nélküli Aranka vaníliás krémport 2,5 dl hideg tejjel és 1 cs. vaníliás cukorral felverünk, legalább 5 percig, hogy sűrűbb állagú krém legyen. Óvatosan a túrókrém tetejére kenjük.

Negyedik réteg: 

2 dl Hulala ( vagy Megle ) tejszínt kemény habbá verve a vaníliás rétegre kenjük, szépen elsimítjuk.
Pár órás hűtés után szeletelhető.


Megosztásokat köszönöm       

forrás: konyhamánia receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.