Isteni almás krémes


Isteni almás krémes

HOZZÁVALÓK:

- 20 dkg finomliszt,
20 dkg zabpehelyliszt 
10 dkg vaj
1 púpos e.k. kókuszzsír
 5 dkg eritrit-stevia cukorhelyettesítő /darálva/, 
1 cs nyírfacukor vaníliás cukor, 
2 tojássárga, 
1 e.k tejföl, 
1 cs sütőpor

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.

TÖLTELÉK :

ALMÁS
- 1 ,5 kg alma héjastul lereszelve
- porcukor ízlés szerint, /cukorhelyettesítő/
- fahéj
Az almát a cukorral és a fahéjjal megpároljuk és kihűtjük. /  Én előző este elkészítettem / ha híg lenne, egy kis darált keksszel sűríthetjük

VANÍLIÁS KRÉM:

- 3 db tojás,
 1 e.k cukorhelyettesítő
, 2 cs nyírfacukor vaníliás cukor, 
3 e.k liszt,
 4 dl tej, 
20 dkg vaj, 
10 dkg mascarpone
5 dkg cukorhelyettesítő/darálva/ ízlés szerint/
- A tojást, a cukrokat, a lisztet a tejjel állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük, kihűtjük.
- A vajat a porcukorral , mascarponéval habosra keverjük a kihűlt krémhez adjuk és simára kikeverjük.
- A tésztát 3 részre osztjuk, lisztes felületen a tepsi méretére kinyújtjuk és külön - külön kb ( 20 x 30 - as ) zsírozott, lisztezett tepsi hátán előmelegített, 170 °C - on világosra megsütjük.

Összeállítás:

- Az alsó lapra az almás töltelék kerül, ráfektetjük a második lapot, kicsit lenyomkodjuk és erre simítjuk a krémet, a harmadik lappal befedjük.
Tipp: A tésztákat sokkal egyszerűbb 30x20 cm-re levágott sütőpapíron kinyújtani és azzal együtt a tepsi hátuljára emelve megsütni.  Ha esetleg valakit érdekel ez cukorhelyettesítő, mellékeltem hozzá a képet. Ilyen kiszerelésben kapható. A párom Bio üzletben vette.


Megosztásokat köszönöm       

forrás: Tetszik Lájk Receptek Erika Mészáros receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

.