Almás habos krémes

Kép: Pataki Zoltánné Pável Ibolya

Almás habos krémes

Hozzávalók:
Tészta: 

4 db tojás, 10 - 10 dkg kristálycukor és liszt, 2 evő kanál olaj.

Töltelék : 

1, 5 kg alma , 3 evő kanál kristálycukor .

Krém: 

2 tasak puding ( tejszín , vagy vaníliás ízű puding ), 8 dl tej , 6 evő kanál kristálycukor ,

Hab: 

500 ml tejszín, fél csomag hab fiszáló.

Készítése:

Az almákat meg hámozni, le reszelni, és ki nyomkodni a levét, a cukorral meg dísztelni.
A pudingot meg fözni, és 3 púpos evőkanál pudingot a dinsztelt almához keverni.
Az almát ,és a pudingot is ki hüteni.
A tojások fehérjét felverni óvatosan hozzá adni a cukrot, aztán egyenként a tojások sárgáját , az olajat, és végül óvatosan hozzákeverni a lisztet. Sütő papirral bélelt tepsibe simitani a tésztát.180 C tű próbáig.
Tepsi méret 35 x 25 cm.
Felverni a tejszín habot, ebből 3 evö kanállal a kihűtött pudinghoz adni ,habverő géppel keverni.

Össze állítása : 

A megsütött tésztát én meg fordítottam ,az alja lett a teteje, arra a alma, rá a krém, rá a tejszín.
Hüvös helyen pihentetni másnapra jó lesz.

Jó étvágyat hozzá.



Megosztásokat köszönöm       

forrás: Pataki Zoltánné Pável Ibolya receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

.