Fanta szelet tortaformában


Akár ünnepi alkalmakra is elkészíthető, finom és tényleg elronthatatlan!

Hozzávalók:
Tésztához:

3 db tojás
3 evőkanál cukor
0.5 dl olaj
2 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor
3 g sütőpor
1 csipet só

Túrós krémhez:

250 g zsíros túró
70 g porcukor
100 g puha vaj

Sárga réteghez:

350 ml Fanta
1 evőkanál cukor
40 g vaníliás pudingpor

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral és az olajjal, hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a sütőport. A tojásfehérjékből egy csipet sóval kemény habot verünk és óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt 20 centis formába öntjük a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A túrót a porcukorral krémesre keverjük, hozzáadjuk a puha vajat, ezzel is alaposan kikeverjük és a kihűlt tésztára kenjük. 1 órára hűtőbe tesszük. 100 ml Fantában elkeverjük a pudingport. A maradék 250 ml üdítőhöz hozzáadjuk a cukrot és feltesszük főni. Amikor forr, hozzáadjuk a pudingporos üdítőt és kis lángon besűrítjük. Rákenjük a túrós rétegre és hűtőbe tesszük a tortát 1 éjszakára.

Fanta szelet tortaformában. Az ünnepi asztalon is megállja a helyét. Tervezem a hólabdát is tortaformában.



Megosztásokat köszönöm       

forrás: egyszerugyorsreceptek Éva Nyikos Nagyné receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

.