Képviselőfánk, a kezdők is elkészíthetik, ez egy elronthatatlan recept!


Képviselőfánk, a kezdők is elkészíthetik, ez egy elronthatatlan recept!

Hozzávalók:

10 dkg zsír
1 dl víz
csipet só
csipet cukor
10 dkg liszt
3 egész tojás

Krém:

4 tojás sárgája
2 vaníliás pudingpor
50 g cukor
fél liter tej
10 dkg cukor

Elkészítés:

10 dkg zsírt felforraltam 1 dl vízzel, csipet sóval és csipet cukorral. Hozzáadunk 10 dkg lisztet, pár percig pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk. Ezután egyesével hozzáadunk 3 egész tojást, mindegyikkel jól kikeverjuk. Közben a sütőt Alsó-felső módon előmelegitjuk 220 fokra.

A tésztából sütőpapiros tepsire tetszés szerinti halmokat nyomunk habzsákból. Kicsit megspricceljuk a halmokat vízzel, majd bedugjuk a, sütőbe 220 fokon kb. 10-15 percig sütjük, majd a hőfokot visszavesszuk 180 fokra. Tovább sütjük még kb. 10-15 percig. Mindeközben a sütő ajtajához még véletlenül se nyúlunk😂!, azaz nem kíváncsiskodunk, nem kukkolunk, magyarul nem nyitjuk ki az ajtót. Ha a fánkok megsültek, kitámasztjuk a sütő ajtaját pl. fakanállal, és a sütőben hagyjuk kihűlni a fánkokat.

Krém : 4 tojás sárgáját kikevertem 2 vaníliás pudinggal 50 g cukorral, fokozatosan hozzáadtam fél liter tejet, sűrűre főztem. A tojás fehérjéket 10 dkg cukorral kemény habbá vertem, belekevertem óvatosan a meleg pudingba.
Megosztásokat köszönöm       

forrás: egyszerugyorsreceptek Edvi Kata receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

.