Sonkarudacskák – nem lehet betelni vele!


A húsimádók odalesznek ezért a fenséges receptért! A férjem egyik kedvence, így bátran merem ajánlani mindenkinek!

Hozzávalók:

25 dkg liszt,
7,5 dkg vaj,
7,5 dkg zsír,
2 dkg élesztő,
1 dl tej,
1 teáskanál só.

A töltelékhez:

25 dkg darált füstölt hús,
5 dkg vaj,
5 dkg liszt,
fél deci tej,
csipetnyi bors.

Elkészítés:

A tésztát a bejglihez hasonlóan készítjük el. Tehát lazán összemorzsoljuk a hozzávalókat, majd a felfuttatott élesztővel is eldolgozzuk. Ezután 10 részre osztjuk és félretesszük.
Közben elkészítjük a tölteléket. 5 dkg vajat felhevítünk, majd hozzáadjuk az 5 dkg lisztet, és felhevítés után óvatosan fél deci tejjel mártást főzünk. Kevés borssal, ízlés szerint sóval ízesítjük (vigyázni kell, mert a füstölt hús maga is sós).
Ezt követően a mártás és a darált húst összekeverjük.
A tésztapogácsákat kb. 30 cm hosszú, 4 cm széles csíkokra nyújtjuk, majd megtöltjük a keverékkel, és összetekerjük.
A tetejét először tojássárgájával kenjük meg, majd amikor az rászáradt, megkenjük fehérjével is, hogy szép fényes legyen.
Ezután már csak a sütés marad hátra.

Nagyon finom, kiadós, friss falat!


Megosztásokat köszönöm       

forrás: ketkes

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

.